Biografie

The Artificial is een zonovergoten indiepop uit Dordrecht en wordt beïnvloed door bands als van Foals, Phoenix, Tycho en Daft Punk. De muziek is te vergelijken met Two Door Cinema Club, The 1975 en Foster The People. De strakke gitaren en knallende synthesizers maken de muziek ontzettend dansbaar. De muziek heeft soms wat weg van hedendaagse dance, maar heeft ook verwijzingen naar de 80’s.

Eerder speelden deze heren in Paradiso, op diverse festivals en deden ze support shows voor onder andere Darwin Deez en As Elephants Are. Februari 2016 brachten ze hun debuut-EP ‘Solar’ in een vol Bibelot te Dordrecht uit.
In maart 2018 komt de opvolger ‘Daylight Saving Time’ uit, die in samenwerking met producer Martijn Groeneveld (o.a. Blaudzun, Dotan, Rondé en Klangstof) is gemaakt en in het teken staat van de zon en zomertijd, de vertaling van Daylight Saving Time.

Het belangrijkste doel van deze band is om het publiek te laten dansen, een goeie tijd te hebben en zin te krijgen in de zomer! En heel veel shows spelen natuurlijk (boek ze).

De band bestaat uit:
– Koen Brand | vocals, gitaar, samples
– Bart Kuntz | synthesizer, samples, backing vocals
– Lucas Lammers | leadgitaar
– Bram van der Giessen | basgitaar, synthesizer, backing vocals
– Tim Boer | drums, beats

Luister hieronder de single ‘Square’ van de laatste EP ‘Solar’ uit 2015:
https://youtu.be/E42NAHAKLhE

Luister hieronder de hele EP ‘Solar’
Spotify: bit.ly/SolarEPSpotify
iTunes: bit.ly/SolariTunes
Google Play: bit.ly/SolarEPGoogle
Deezer: bit.ly/SolarDeezer
Tidal: bit.ly/SolarTidal
YouTube: bit.ly/SolarEPYouTube